Om kakor på denna webbplats

Webbplatsen använder sig av kakor (cookies) för att leverera viktiga funktioner och förbättra användarupplevelsen.

Kakor är små textfiler som lagras på besökarens dator och innehåller information. Det finns två typer:

Varaktiga kakor är en fil som sparas på besökarens dator som ligger kvar tills varaktighetstiden går ut. Den används t.ex. för att anpassa webbplatsen till besökarens önskemål och intressen. De försvinner tidigare om besökaren väljer att rensa bort kakor från webbläsaren.
Sessionskakor lagras temporärt i besökarens dators minne tills besökaren stänger sin webbläsare.


Kakor som används på min webb:

Wp-settings – används för information om kakor samt inställningar

Detta är en varaktig kaka från webbpubliceringsverktyget WordPress som används för att veta om besökaren tagit del av informationen om kakor och stängt rutan om kakor. Kakan förfaller efter 1 månad från det att den sattes eller senast uppdaterades. Eller när du rensar kakor.

Stänga av kakor

Om du inte accepterar att webbplatsen använder kakor kan du neka användningen och lagring av kakor genom att välja vissa inställningar på din webbläsare.

Internet Explorer – inställningar med kakor hanteras under menyn Verktyg, Internetalternativ, klicka på fliken Sekretess. Under Avancerat väljer du hur du vill hantera kakor.

Firefox – inställningarna med kakor hanteras under menyn Verktyg, Inställningar och fliken Sekretess Kakor.

Chrome – Inställningar med kakor hanteras under menyn Inställningar, Visa avancerade inställningar, Sekretess och Innehållsinställningar.

MER INFORMATION OM KAKOR

PTS (Post- och telestyrelsen) är den myndighet som bevakar områdena elektronisk kommunikation och post i Sverige. Vill du veta mer om kakor kan du besöka “Frågor och svar om kakor för dig som använder internet” på PTS webbplats.